Αρχική : Φιλμ Κάλυψης : Γεωργικά Φίλμ

Γεωργικά Φιλμ

Φιλμ ηλιοαπολυμανσης

Ο σκοπός της χρήσης φιλμ ηλιοαπολύμανσης είναι η απολύμανση του εδάφους με τη χρήση ηλιακής ενέργειας για να ζεσταθεί το χώμα κάτω από το φιλμ.

Λόγω της υψηλής θερμότητας που συσσωρεύεται κάτω από το φιλμ το έδαφος καθαρίζεται απο ζιζάνια και παθογόνα του εδάφους, όπως τα νηματώδη.

Το φιλμ ηλιοαπολύμανσης είναι 30 μικρά σε πάχος, διαφανή και το βάρος ανά 1000m2 είναι μεταξύ 35-40kg, σύμφωνα πάντα με την απαίτηση του πελάτη.

Ο σκοπός της ηλιοαπολύμανσης είναι να ζεσταθεί το έδαφος μέχρι 40εκ. βάθος .
Συστάσεις για το φιλμ ηλιοαπολύμανσης:

• H ηλιοαπολύμανση θα πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια σεζόν με υψηλές θερμοκρασίες όταν η ηλιακή ενέργεια είναι εντατική.
• Η περιοχή που θα εφαρμοστεί η ηλιοαπολύμανση , θα πρέπει να είναι άδεια, καθαρή και λεία.
• Το έδαφος θα πρέπει να είναι κορεσμένο με νερό και να διατηρείται υγρό κατά τη διάρκεια της ηλιοαπολύμανσης προκειμένου να επιτευχθούν υψηλές θερμοκρασίες σε βάθος.
• Η περίοδος ηλιοαπολύμανσης κυμαίνεται μεταξύ 4-6 εβδομάδων.

film hlioaploymanshs

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΦΙΛΜ ΗΛΙΟΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ SFAAS

Φιλμ Eδαφοκαλυψης-Χαμηλης Καλυψης

Τα φιλμ εδαφοκάλυψης παράγονται σε πάχος 20-30-40-50 microns με διάρκεια ζωής 24 μηνών το πολύ και χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του προετοιμασμένου εδάφους.
Ανάλογα με το πάχος, το βάρος ανά 1000m2 είναι μεταξύ 20-50 κιλά.
Τα βασικά οφέλη από τη χρήση πλαστικής μεμβράνης είναι:

• Η αποφυγή της ανάπτυξης ζιζανίων
• Η αποφυγή της αποξήρανσης του χώματος
• Η αποφυγή της εξάτμισης στο έδαφος
• Η διατήρηση του χώματος θερμού.
• Η αποφυγή της μόλυνσης των καλλιεργειών.

Για διαφορετικούς σκοπούς, χρησιμοποιούνται και διαφορετικά χρώματα όπως μαύρο, άσπρο, καφέ, πράσινα χρώματα κλπ.
Το μαύρο χρώμα π.χ. είναι το πλέον προτιμώμενο από αυτά λόγω των υψηλών επιδόσεων του στον έλεγχο των ζιζανίων, ενώ το φιλμ λευκού χρώματος χρησιμοποιείται για να διατηρηθεί η θερμοκρασία του εδάφους χαμηλή σε περιοχές με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.
Τα καφέ και πράσινα χρώματα χρησιμοποιούνται για να παρέχουν υψηλή θερμοκρασία εδάφους σε συνδυασμό με έλεγχο των ζιζανίων.
Εκτός από αυτά τα χρώματα, για ειδικές εφαρμογές χρησιμοποιούνται το κόκκινο και το μπλε χρώμα για τη βελτίωση της ανάπτυξης των φυτών